2 Mart 2025 18:14
/
Güncelleme: 18:58

Özel, "PKK ile 1 yıldır görüşülüyor" dedi, İletişim Başkanlığından "doğru değil" yanıtı geldi

İletişim Başkanlığı, Özgür Özel'in, PKK ile bir yılı aşkın süredir müzakerelerin yürütüldüğü, görüşmelere devlet adına dört kişilik bir heyetin eşlik ettiği iddialarını yalanladı.

Özel, "PKK ile 1 yıldır görüşülüyor" dedi, İletişim Başkanlığından "doğru değil" yanıtı geldi

İletişim Başkanlığı | Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Abdullah Öcalan'ın PKK'ye silah bırakma çağrısının ardından ortaya atılan, “Bir yıla aşkın süredir müzakere yürütülüyor” iddiasını yalanladı.

DMM'nin sosyal medya hesabındaki paylaşımda, “'Bir yıla aşkın süredir müzakere yürütülüyor. Anayasa Mahkemesi'nin bir üyesi, Yargıtay üyeleri, yüksek hakimlerin bulunduğu 20'nin üzerinde hukukçudan oluşan bir masa çalışmalar yapıyor.' iddiaları kesinlikle doğru değildir. Öcalan'ın 'silah bırakma ve örgütün kendisini feshetme çağrısı' karşılığında devletle herhangi bir anayasal/yasal değişiklik pazarlığı söz konusu değildir” ifadeleri yer aldı.

Ne olmuştu?

Öcalan'ın yaptığı çağrı ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP lideri Özgür Özel bir yılı aşkın süredir müzakerelerin yürütüldüğünü, görüşmelere devlet adına birisi tam yetkili, dört kişilik bir heyetin eşlik ettiğini söylemişti.

Özel "Sizin bilginizle Anayasa Mahkemesi'nin bir üyesi, Yargıtay'dan üyeler, yüksek hakimlerin bulunduğu 20'nin üzerinde hukukçudan oluşan bir masa bir yerde çalışma yapıyor olacak" diyen Özel, "Olursa sahiplenirim, iyi sonuçlar olursa bana yarasın, kötü sonuçlar olursa uzak durayım. Bu millet böyle kandırılabilecek, zekası hafife alınabilecek bir millet değil. Bir iş bir işi yapacaksan onun sorumluluğunu alacaksın, cesaretini göstereceksin. Millet sana bunun görevini vermiş, yetkisini vermiş" demişti. (Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et